Evitar el contagi de COVID-19?

Què es pot fer per evitar el contagi de COVID-19?
Realitzar higiene freqüent de mans (rentat amb aigua i sabó o solucions a base d’alcohol).
Mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre persones.
Posar-se la mascareta. Per a persones de 6 anys o més és obligatori a la via pública, en espais a l’aire lliure, en qualsevol espai tancat d’ús públic o obert al públic i en el transport públic, independentment de si es manté la distància entre persones, llevat d’algunes excepcions.
Reduir els contactes socials diaris, mantenir grups de convivència habitual els més estables possible i evitar aglomeracions.
En cas de tos o esternuts, cobrir-se la boca i nas amb la part interna del colze o amb mocadors d’un sol ús que després es llençaran a les escombraries, i rentar-se les mans de seguida.
Evitar compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.
Netejar, desinfectar i ventilar la llar.
Després de manipular objectes, sobretot a llocs públics, cal abstenir-se de tocar-se la boca, el nas i els ulls sense haver-se rentat abans les mans.
Cal protegir especialment els grups més vulnerables: les persones amb malalties cròniques i les d’edat avançada.
La detecció precoç i el seguiment dels casos positius i dels seus contactes és clau per mantenir el control de l’epidèmia. En aquest sentit, les persones que presentin símptomes compatibles amb la COVID-19 han de contactar amb el sistema públic de salut i han de seguir, tant elles com els seus contactes estrets, les indicacions d’aïllament domiciliari.

Com evitem un rebrot?

Tallem la cadena de transmissió de la COVID-19